Сайнц: Психически състезанието беше много тежко

Карлос Сайнц разказа, че е трябвало да се справи със сериозно психическо напрежение в хода на Гран При на Великобритания по пътя към първата му победа във Формула 1. Испанецът на два пъти получи нареждания от бокса да пропусне по-бързия си съотборник Шарл Леклер в хода на състезанието, но при излизането на колата за сигурност на пистата малко преди финала той беше повикан за нови меки гуми, а Шарл - не. И при рестарта Карлос много бързо излезе начело, което му отвори вратата към победата.

“Психически, това беше едно от най-трудните ми състезания - призна Карлос. - По радиото имаше много оживена дискусия, опитвах се да поддържам разликатас Шарл и Люис, а в началото имах оспорвана битка с Макс. Не се чувствах напълно удобно в колата, тъй като имах сериозно недозавиване в бързите завои, предната лява гума се претоварваше и това отне сериозна част от скоростта ми. Но останах спокоен и до последно вярвах, че мога да спечеля, като накрая се появи възможността за това.”

Сайнц коментира и решението той да получи меки сликове за финалния спринт, а Леклер - не.

Тежки критики срещу Ферари в медиите
Тежки критики срещу Ферари в медиите

“Не знам какво стана с Шарл. Но в момента, в който излезе колата на сигурността, аз знаех, че това е страхотен шанс дасложим меки гуми - обясни испанецът. - Аз вече бяха навъртял повече обиколки с твърдите гуми и предна лява имаше грейнинг, което беше неочаквано. Но аз исках да сменя твърдите сликове, тъй като не се чувствах достатъчно уверен с тях, така че веднага бях готов за още един бокс.”

Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари
Леклер поиска пълен преглед на стратегията на Ферари

Сайнц коментира и атаката срещу Леклер при рестарта, въпреки че Матиа Биното обясни, че идеята е била испанецът да го защитава.

От Ферари обясниха защо Леклер загуби победата
От Ферари обясниха защо Леклер загуби победата

“Знаех, че ще изпреваря лесно Шарл при рестарта. На 100 процента бях сигурен, че ще имам възможност да атакувам, просто исках да го направя максимално чисто, без по никакъв начин това да се отразява на състезанието му, тъй като знаех, че зад мен идват още много пилоти с нови меки сликове”, допълни Сайнц.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти