Чавдар (Етрополе) взе своето срещу Банско, но не успя да стигне до второто място

Чавдар (Етрополе) взе своето срещу Банско, но не успя да стигне до второто място

Чавдар преследваше задължителна победа в двубоя си срещу Банско в последния кръг на Югозападната Трета лига. Тимът от Етрополе се нуждаеше от задължителна победа, ако искаше да запази шансове за второто място, което осигурява влизане във Втора лига на мястото на отказалия се Царско село. В крайна сметка момчетата на Йордан Юруков успяха да стигнат до победата в мача, след като се наложиха с 3:2 над своя противник.

Още до 28-ата минута Чавдар изглеждаше, че си е решил мача, след като Виктор Зоров (7’), Николай Ботев (14’) и Борислав Трендафилов (28’) дадоха класически аванс на своя тим. До края на мача обаче Банско успя да върне два гола чрез Венцислав Маламов (34’) и Денис Ангелов (74’) и така тимът от Етрополе трепереше до края. В крайна сметка обаче трите точки бяха за Чавдар.

За съжаление на отбора обаче те не се оказаха достатъчни, за да се класират във Втора лига, след като прекият им конкурент Витоша (Бистрица) също взе своето срещу Вихрен (Сандански) и така окупира второто място. Чавдар (Етрополе) завърши сезона на третата позиция с 80 точки, на 1 от втория Витоша. Банско от своя страна остана седми с 68 пункта.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти