Монца връща Антов на ЦСКА - София

Монца връща Антов на ЦСКА - София

ЦСКА - София изглежда няма да може да продаде Валентин Антов в Италия и при втория си опит. Това обявиха медиите на Ботуша, според които Монца ще върне защитника на "Армията" още януари. Причината - старши треньорът Джовани Стропа планира да направи драстична промяна в тактическата схема, което от своя страна ще даде отражение върху трансферите на клуба по време на зимния прозорец. Плановете на Монца са да започне да играе с четирима защита, а не с трима. Това означава, че отборът ще използва само двама централни бранители, вместо трима, както досега.

"Тактическата революция, която е неизбежна на базата на резултатите, може да даде отражение върху някои защитници, които играят по-рядко, и те може да напуснат Монца. Валентин Антов, който е под наем от ЦСКА - София, е изиграл 180 минути в първенството. Той също може да бъде пожертван през зимния прозорец в случай на тактическа революция в отбора", смятат в Италия.

Монца превъзмогна ранна дузпа на Вальо Антов
Монца превъзмогна ранна дузпа на Вальо Антов

Припомняме, че ЦСКА - София изпрати Антов под наем с опция за закупуване, а ако сделката с Монца стане факт, на "Армията" ще влязат 3 млн. евро. Тимът обаче се представя под очакванията в Серия "Б", където е на 13 място в класирането, а отделно от това Валентин не е със статут на титуляр.

ЦСКА - София заложи на подобна схема и през миналия сезон, след като пусна Антов под наем в Болоня, но и тогава до сделка не се стигна, защото италианците се отказаха от идеята да откупят защитника срещу 3 млн. евро.

"Мач Телеграф"

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти