Стилиян задава въпроси и назова имена, които "агитират" за Михайлов, единият му бил идол

Бившият капитан на националния отбор на България - Стилиян Петров, който в момента е в екипа на кандидата за президент на БФС - Димитър Бербатов, назова две имена, които, според него, “агитирали” и оказвали натиск на клубове да гласуват за настоящия президент на футболния съюз Борислав Михайлов.

Това били Апостол Апостолов от Симитли и Радой Христов, който Стилиян определи като свой идол от детинство.

“Ние имахме удоволствието да представим нашата програма. Клубовете да разберат какво искаме и да проведем честен конгрес. Но за съжаление, какво стигна до моите уши? През последните 2 дни разговарях със 140 клуба да разберем дали са получили делегатските си карти.

Стилиян: Марката “БГ футбол” е умряла; Стоичков, Костадинов, Михайлов - те трябваше да направят тази промяна
Стилиян: Марката “БГ футбол” е умряла; Стоичков, Костадинов, Михайлов - те трябваше да направят тази промяна

Ще спомена две имена - едното не го познавам, другото е мой съотобрник. Едното е на Апостол Апостолов. Г-н Апостолов, аз като бивш футболист, който съм преминал през всички национални гарнитури, какво знаете по-различно, за да “агитирате” за г-н Михайлов? Отговорети ми.

Както задавате на нас въпроси и ние искаме да имаме отговори. Клубове, кметове, аз съм разговарял с кметове на села и градове. Този натиск, който се оказва… Г-н Михайлов, защото си е заслужил да му казваме г-н Михайлов, този натиск… Всички, които сме извън кликата на футболния съюз, знае за проблемите. Димитър Бербатов иска да промени този начин на гласуване.

Бербатов: Най-нормалното би било един човек да оттегли кандидатурата си за президент на БФС
Бербатов: Най-нормалното би било един човек да оттегли кандидатурата си за президент на БФС

Второто име - Радой Христов. Играли сме заедно. Той ми е бил идол. Г-н Христов, “агитира” за г-н Михайлов. Защото ако клубовете не гласуват за Михайлов, той ще бъде уволнен. Не се страхувай! Защото ние както се борим за правдата и прозрачността, направете го и вие. Не бъдете нивни. Много клубове не искат да участват заради случващото се на предишните конгреси.

Величков: На прага сме на нещо изключително неприятно
Величков: На прага сме на нещо изключително неприятно

Развитието на ДЮШ, това е най-болно на Митко Бербатов, най-много иска да го промени.

Ако тези клубове не гласуват за сегашния президент на футболния съюз, той ще загуби работата си, това не е ли натиск? Клубовете са готови да остояват тяхното си. Но когато кметът на Симитли звъни да “агитира” в различни области, искам да знам какъв е неговият интерес? Разбирам го да агитира в неговата област. Но клубовете вече не мълчат. Искат да се борят, но борбата е несправедлива. Това е големият проблем, за съжаление”, каза Петров на съвместна пресконференция с Бербатов.

Снимки: Спасияна Сергиева

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти