Жиру посочи защо си тръгна от Челси и колко гола очаква през този сезон

Жиру посочи защо си тръгна от Челси и колко гола очаква през този сезон

Новото попълнение на Милан Оливие Жиру изрази своето задоволство от посрещането си в клуба. Френският нападател също така говори за решението си да си тръгне от Челси през лятото.

“Беше лесно решение да се присъединя към Милан. Подкрепях този клуб като по-млад - съставите на Жан-Пиер Папен, Марко ван Бастен и Франко Барези. Горд съм, че преминах в този клуб и дано да се забавлявам тук. Посрещането ми тук беше прекрасно. Бях приветстван сякаш съм част от семейство. Направих страхотен дебют. Тук се чувствам много добре и съм гладен за победи с Милан. Златан Ибрахимович е легенда и ще има истинска конкуренция помежду ни. Надявам се да отбележа повече попадения от него. Мога да вкарам поне 15 гола, надявам се на това. Ако играя във всеки мач, очаквам това да стане. Дано да спечелим Скудетото, имаме нужното качество, както и млади играчи. Това е наша ясна цел. 

Харесваше ми Премиър лийг, но в даден момент трябваше да взема решение. Казах на Томас Тухел, че последните ми три месеца там бяха прекалено трудни. Беше очаквано решение да напусна Челси. Тръгнах си с голяма емоция заради всички моменти, които преживяхме заедно. Някои бяха добри, други не толкова, но спечелихме три големи трофея”, заяви Жиру пред Telefoot.

Още от Футбол свят

Виж всички