Българите от SKADE се справиха с един от най-силните отбори в Русия

Българите от SKADE се справиха с един от най-силните отбори в Русия

Отборът на SKADE постигна нов престижен успех 2:1 (16-7, 5-16, 16-13) над Entropiq в сблъсък от плейофите на Pinnacle Cup. Българите се справиха с един от най-силните руски тимове, като по този начин се приближиха до трофея, който ще донесе и 80 000 долара от наградния фонд. 

Двубоят започна перфектно за родните геймъри, които заложиха на Vertigo. SKADE загуби само седем рунда, като се видя огромна разлика в класите на тази карта. Най-добрата статистика записа Алекс "Rainwaker" Петров, който не пропусна да спечели няколко ключови рунда, с които наклони везните в полза на своя отбор. 

Oтговорът на руснаците бе повече от категоричен. Те дадоха едва пет рунда на SKADE на Overpass, като "лъвовете" нямаха решение на агресията и стрелбата на Entropiq.

Всичко се реши на Dust 2, където имаше интрига и много красиви отигравания. Все пак българите показаха по-стабилна психика и взеха успеха, въпреки че Алексей "El1an" Гусев направи и невъзможното, за да донесе победата на своя състав. Той завърши битката с 65:44 и 1.29 рейтинг. 

На четвъртфиналите SKADE излиза срещу друг руски тим - forZe. 

По-рано днес българите от Team Fiend надиграха с 2:0 (16-12, 16-13) шведите от Young Ninjas, с което се класираха за четвъртфиналите на Pinnacle, където ще премерят сили с Team Spirit.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти