Шенол Гюнеш: Дойдохме с големи мечти, но сега сме без точки и с 5 допуснати гола

Селекционерът на националния отбор на Турция Шенол Гюнеш не скри разочарованието си от втората загуба на тима на Евро 2020. След тежото поражение с 0:3 от Италия на старта, турците се провалиха и срещу Уелс - 0:2. 

"Нямаме точки в два мача. Това не е добър резултат за нас. Дойдохме на турнира с големи мечти. Започнахме лошо във втория мач. Уелсците играха добре и бяха много ефективни, особено добре се включи техният централен нападател, а и отличната игра на двете им крила. Сега те имат много добри шансове да излязат от групата”, сподели Гюнеш. 

“Мисля, че след като резултатът стана 1:0, ние намерихме нашето темпо и изравнихме играта. Неочакваният гол обаче оказа отрицателно въздействие върху отбора. И все пак създадохме доста като брой добри шансове, но не успяхме да изравним", продължи наставникът на турците. 

“След като стана ясно, че не можем да пробием с постепенни атаки, дадохме шанс на съперника да играе, за да отворим максимално полето. Въпреки нашето числено превъзходство в много зони, те дойдоха до нашето поле и създадоха опасности, едната от която превърнаха и във втори гол. Нашето положение сега е тежко“, каза още Шенол Гюнеш.

Още от Футбол свят

Виж всички