Турция и Уелс без право на грешка в Баку

Отборите на Турция и Уелс се изправят в свиреп сблъсък тази вечер от 19,00 часа на стадион “Олимпийски” в Баку в среща от група А на Евро 2020. Южните ни съседи загубиха катастрофално от Италия с 0:3 в откриващия шампионата мач, докато Уелс записа равенство 1:1 с Швейцария. 

Турция се надява на "домакинско" предимство срещу Уелс
Турция се надява на "домакинско" предимство срещу Уелс

Турция няма право на втора грешка, а и ще разчита на почти домакинско предимство заради близостта с Азербайджан. Очакват се доста промени в селекцията на Шенол Гюнеш, като се започне от схемата на игра до част от изпълнителите. За титуляри се спрягат Ченгиз Юндер и Ирфан Кахвечъ за сметтка на Окай Йокушлу и Юсуф Язъджъ. 

Уелс измъкна точка срещу Швейцария
Уелс измъкна точка срещу Швейцария

“Драконите” също нямат право на грешка, тъй като в последния си мач играят с фаворита в групата Италия в Рим. Селекционерът Робърт Пейдж няма да променя изпълнителите, а само схемата. Очакванията са острието Кифър Мур да успее се възползва от високия си ръст, а звездата на тима Гарет Бейл да сложи край на сушата в националния отбор, която го е налегнала от 20 месеца. Двата тима са играли само шест пъти помежду си, като Уелс има 3 победи срещу 2 за Турция, а веднъж не е бил излъчен победител. 

Вероятни състави: 

Турция: Чакър, Челик, Демирал, Сьойюнджу, Мераш, Айхан, Туфан, Чалханоолу, Кахвечъ, Юндер, Йълмъз. 

Уелс: Уорд, Дейвис, Родън, Мефъм, Робъртс, Алън, Морел, Джеймс, Рамзи, Бейл, Мур.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти