Нападател на Хърватия се надява на нов успех срещу Англия

Нападател на Хърватия се надява на нов успех срещу Англия

Нападателят на Хърватия Бруно Петкович се надява, че успехът на Динамо (Загреб) срещу Тотнъм в Лига Европа ще вдъхнови играчи и националният отбор ще използва това в предстоящия двубой срещу Англия. Двата отбора се изправят един срещу друг в първия мач от група D на Евро 2020.

“Бих се радвал да постигна още една победа над Хари Кейн, ако успеем и на ниво национални отбори. Имам прекрасни спомени от тази вечер, тъй като това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми”, сподели Петкович.

В тима на Хърватия той трябваше да замени Марио Манджукич, който се отказа от националния отбор след световното първенство през 2018 г. Петкович бе критикуван за малкото отбелязани голове, но той е уверен във възможностите си.

“Имах лоша серия, но вярвам, че съм способен да играя добре на Евро 2020. Имам отговорности, но превръщането им в натиск или притеснение няма да бъде добре. Наясно сме със състава на Англия. Всеки има равностоен заместник, който играе във водещ европейски клуб. Не се концентрираме върху някой индивидуално, защото отборът е пълен с изключителни играчи, но вярваме в силите си”, каза още Петкович.

Още от Футбол свят

Виж всички