Гледай на живо

Евро 2020: Унгария - Франция 0:0

Алонсо определи прогреса на Алпин като "твърде добър, за да е истина"

Алонсо определи прогреса на Алпин като "твърде добър, за да е истина"

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо определи прогреса, който тимът на Алпин е направил в последните два старта като „твърде добър, за да е истина“.

Базираният в Енстоун екип имаше много трудно начало на сезона и в първите две състезания бе на значителна дистанция от средата на колоната. В Португалия преди седмица тимът показа прогрес, което позволи на Алонсо и Естебан Окон да завършат в топ 8. Испанецът обаче остана песимистично настроен след уикенда на „Портимао“, където според него специфичните условия са помогнали за доброто темпо на А521. Това обаче се промени в квалификацията на „Каталуния“ вчера, когато Окон даде пето време, а Алонсо остана десети.

Хамилтън е изненадан от прогреса на Макларън, Ферари и Алпин
Хамилтън е изненадан от прогреса на Макларън, Ферари и Алпин

„Може би вярвам, че Макларън и Ферари са малко по-бързи от нас. Поне в първите четири уикенда те показаха по-постоянно темпо. Истина е, че ние направихме стъпка напред в Португалия. Не бяхме сигурни дали тя е в резултат на спецификите на пистата там и беше приятно да потвърдим напредъка тук. Мисля, че Алпин вече е с борбата с Макларън и Ферари. Това е позитивно и сме много развълнувани за предстоящите състезания“, коментира Алонсо.

Фернандо Алонсо засипа със суперлативи Люис Хамилтън
Фернандо Алонсо засипа със суперлативи Люис Хамилтън

„Все пак трябва сме предпазливи и да затвърдим нашето темпо и в състезанието защото както казах Бахрейн и „Имола“ в сравнение с Португалия и Испания е твърде хубаво, за да е истина. Очевидно обаче е истина, след като и двете ни коли влязоха в квалификация три“, завърши испанецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички