Гледай на живо

Обърка ли състава Луис Енрике - Гледайте "Контра"

Фернандо Алонсо засипа със суперлативи Люис Хамилтън

Фернандо Алонсо засипа със суперлативи Люис Хамилтън

Някогашните големи съперници Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, най-вече от годината им като съотборници в отбора на Макларън, днес са на много различно ниво в развитието на кариерите си. В британския тим Фернандо дойди като двукратен световен шампион, а Люис бе обещаващият новобранец. 

Двамата обаче се оказаха с тежки характери и хвърляха повече усилия в това другият да не спечели световната титла. Днес обаче Алонсо вижда Хамилтън като завършен пилот и след големите успехи, подобрените рекорди и спечелените седем световни титли го засипа със суперлативи пред испанските медии преди старта на домашната си Гран При на Испания този следобед. 

„Да, напълно вярно е да се каже, че в момента Хамилтън е достигнал най-високото ниво в развитието си като пилот. Той е много силен на пистата, играе основна роля за отбора си и дори когато нещата не вървят добре, късметът го покрива, както се случи на „Имола“. В такива моменти всичко е в твоя полза, защото си достигнал топ ниво, и трябва да му се отдаде нужното признание“, заяви Фернандо. 

„Не ми е приятно, когато хората се опитват да омаловажават постигнатото от Люис заради това, че се състезава с болидите на Мерцедес. Когато си в най-бързата кола толкова дълго, всички очакват от теб да си безупречен. Само че който не се е състезавал във Формула 1, не знае, че това е много по-трудно от това просто да печелиш състезания. Нямате представа каква концентрация се иска от подготовката за уикенда, през тренировките в петък, квалификацията и накрая състезанието. Буквално във всяка секунда всичко може да се обърка и дори и да си с най-бързата кола, да останеш с празни ръце."

"Виждате от началото на сезона, че Мерцедес не доминират както предишните години, но Хамилтън успява да се справи и продължава да печели, когато е най-важно. Няма как да не го поздравя за пилота, който успя да стане“, завърши испанецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички