Нов сериозен казус може да разклати еfbet Лига

Нов сериозен казус може да разклати еfbet Лига

Нов сериозен казус най-вероятно ще разклати efbet Лига. Както е известно, в лагера на ЦСКА 1948 вилнее COVID-19 и десет играчи са под карантина. През сезона беше вкарано правило, когато един тим има десет или повече заразени срещите на въпросния клуб да се отлагат, докато не падне карантината на достатъчен брой футболисти, за да може мачовете да се играят. Именно поради това от щаба на новака в елита обявиха, че няма да имат мачове до 15 май.

COVID-19 вилнее в ЦСКА 1948 - десет заразени играчи, гостуването на "Лаута" се отлага
COVID-19 вилнее в ЦСКА 1948 - десет заразени играчи, гостуването на "Лаута" се отлага

"ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19. Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите. Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за COVID-19”, написа от клуба.

Отлагат ЦСКА 1948 - ЦСКА-София и още две срещи от плейофите на първата шестица
Отлагат ЦСКА 1948 - ЦСКА-София и още две срещи от плейофите на първата шестица

Как обаче ще се процедира, след като на 22 май първенството официално свършва? От щаба на “червените” дадоха да се разбере, че очакват мачовете от първата шестица с Локомотив (Пловдив) на 4 май, с ЦСКА-София на 7 май и с Арда (Кърджали) на 12 май да бъдат отложени поради изброените причини.

Какво се случва сега? Как за една седмица ще изиграят пет мача? Плюс това два от съперниците на “червените” - Арда и ЦСКА-София нямат и свободни дати, след като им предстои финал за Купата на България на 19 май. 

Шампионатът няма как да бъде изместен поради няколко причини. Първо на 27 май ще трябва да се проведе баражът, който ще определи последния евроучастник, а за да се проведе такъв сблъсък трябва да има крайно класиране преди това. Предвид това, че предстои и Евро 2020 всичките първенства на континента завършват преди 25 май и националният отбор се събира на лагера за контролите със Словакия, Русия и Франция. От УЕФА пък има краен срок до края на този месец БФС да подаде списък за участниците в европейските клубни турнири за следващия сезон.

77 ЦСКА 1948 - Ботев (Враца)

Именно поради това казусът за разрешаване е много интересен, тъй като първенството няма как да завърши, ако не бъде разрешено. Най-вероятно от ЦСКА 1948 ще бъдат принудени да играят със сериозна част от юношите още в петък срещу тима на Любо Пенев и с Арда, докато срещата със “смърфовете” бъде изтеглена за 19 май, когато е финалът за Купата.

Всичко това ще стане ясно в следващите два дни.

Увеличиха efbet Лига на 16 отбора
Увеличиха efbet Лига на 16 отбора

Напомняме, че също така от Изпълнителния комиет на БФС вече взеха решение, че през сезон 2021/2022 година efbet Лига ще бъде с формат от 16 тима, но чак на 25 май ще стане ясно, какво ще се случва всъщност, как точно ще стане - дали ще има изпадащи, или не.

Престъпление спрямо футбола в България
Престъпление спрямо футбола в България

Още от БГ Футбол

Виж всички