Отлагат ЦСКА 1948 - ЦСКА-София и още две срещи от плейофите на първата шестица

Отлагат ЦСКА 1948 - ЦСКА-София и още две срещи от плейофите на първата шестица

ЦСКА 1948 излезе с обяснение отново пандемията от COVID, обхванала клуба. Червените твърдят, че 10 футболисти са дали положителни проби, а освен тях има и заразени членове на спортно-техническия щаб. Поради тази причина следва отлагане на следващите три шампионатни срещи на тима, които са срещу Локомотив (Пловдив), ЦСКА-София и Арда.

"ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19. Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите. Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за COVID-19. 

Според решение на Изпълкома на Българския футболен съюз при наличието на десет или повече футболисти с положителни проби за COVID-19 в един клуб, следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Идентични случаи вече имаше и в други клубове през настоящия сезон в родния шампионат. ФК ЦСКА 1948 очаква разбиране от феновете на отбора и отправя молба към тях за търпение и подкрепа вследствие на възникналата ситуация", пишат червените на своя официален сайт.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти