Стана ясна причината за спада в темпото на Куартараро в ГП на Испания

Стана ясна причината за спада в темпото на Куартараро в ГП на Испания

Пилотът на Yamaha в MotoGP Фабио Куартараро разкри, че той е получил схващане в своята лява ръка, което му е коствало победата в днешното издание на Гран При на Испания в кралския клас.

Френският състезател стартира надпреварата на „Херес“ от първа позиция, но още до спирането за първия завой се смъкна до третото място. В последствие за само четири тура той успя да излезе отново начело и изгради аванс от близо две секунди пред пилота на Ducati Джак Милър.

Малшанс за Куартараро и победа за Милър в ГП на Испания в MotoGP (видео)
Малшанс за Куартараро и победа за Милър в ГП на Испания в MotoGP (видео)

Малко след средата на дистанцията от 25 обиколка, Куартараро започна да изостава чувствително, като първоначално се смяташе, че тази загуба на темпо е дошла от технически проблем в неговия мотоциклет. Кадри от борда на неговата машина веднага след края на състезанието обаче загатнаха за възможността, проблемът да е бил по-скоро физически, като това бе потвърдено и от самия пилот.

„Имах голям проблем с моята ръка. Тъжно е защото се чувствах много добре отпред, бях четвърти и успях да си проправя път до челото. Имах добро темпо през целия уикенд, но изведнъж загубих сила в ръката си. Разочароващо е, но оставам оптимист след показаното темпо и борбата до края, която ни донесе три точки“, коментира Куартараро.

Французинът веднъж вече бе опериран за подобен проблем през 2019 година, но бе категоричен, че никога не е имал проблем като този на „Херес“ преди днешния ден. Той също така заяви, че с екипа му все още обмислят какъв ще е най-добрият му ход преди домашната за него Гран При на Франция след две седмици.

Джак Милър претърпя успешна операция и има шанс да участва в ГП на Португалия от MotoGP
Джак Милър претърпя успешна операция и има шанс да участва в ГП на Португалия от MotoGP

„Не знам какво ще правим сега, не мога да ви кажа, защото мозъкът ми не работи в момента. Мисля твърде много затова предпочитам да не го правя. Хората в моя екип вече работят по въпроса и заедно с тях ще преценим кое е най-доброто решение. Със сигурност ще направим нещо, защото ръката ми е много зле. Никога в моя живот не съм имал такива проблеми тук, в Португалия миналата година нещата бяха много зле, но тази всичко беше точно, а тук ситуацията бе точно обратната. Това е нещо, което не разбирам. Все още мисли, а опциите не са малко“, добави победителят в два от проведените до момента четири старта за 2021 година.

Този проблем, който е известен като „арм-пъмп“, е често срещан при мотоциклетните състезатели. Днешният победител, Джак Милър, се подложи на операция срещу такъв след Гран При на Доха в началото на месец април.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички