Президентът на Марек: Губим много от затворените стадиони

Президентът на Марек Цветан Видински коментира успешния двубой срещу Беласица (3:1) и обстановката около срещата. Видински засегна и финансовата ситуация в клуба. 

„Имаше доста хора. Опитахме да направим така, че да спазим мерките и да има по-малко публика, но на това прекрасно време няма как да не дойдат фенове. От това, че са затворени стадионите, губи само футболният клуб. Никой друг не губи. На днешния мач при нормални условия очаквахме минимум 1500 души. Това би била една добра финансова помощ за отбора от билети. Нашият стадион е доста голям и публиката може да седи и през 5 метра. Като цяло зле ни се отразява пандемията, макар да ни бяха гласувани 5000 лв. повече от Общината на месец. След като няма публика, ,ие губим от билети. А таксите за всеки домакински мач са от 800 до 1000 лв. Само за март имахме 3 домакински мача, които ни струват близо 3000 лв. Мислехме да пуснем в продажба виртуални билети, за да се подпомага клубът от феновете. Но докато не се отворят стадионите, при нас финансовото положение няма как да се промени. Още не е подписан и чаканият спонсорски договор с букмейкърската компания“, коментира Видински. Цветан Видински разкри и какви са били изискванията на главния рефер Димитър Буров още преди започване на срещата. 

„Със съдията г-н Буров имахме доста разправии още преди започването на мача. Той ме помоли да сменим екипа, въпреки че по регламент екипът се сменя от гостите, а не от домакините. Помоли ме да сменим гащетата, а аз в последно време съм доста суеверен. Казах му, че не искаме да сменяме екипа, но той беше категоричен. Наложи се да го сменим и въпреки това спечелихме. Дузпата за Беласица беше 100-процентова. Червеният картон на Каймакански също е абсолютно заслужен“, изрази мнение президентът на Марек. 

„Продължаваме битката, имаме още 13 мача до края с тежки гостувания. Ако продължаваме да играем по същия начин, се надявам да сме поне в първата тройка. Ще е трудно. Марек, Беласица и Кюстендил играем колкото можем. За другия отбор вече имам някакви съмнения и не искам повече да коментирам, защото не е редно“, завърши Цветан Видински.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти