Солскяер преди Евертън: Това е важен ден във вселената на Ман Юнайтед

Солскяер преди Евертън: Това е важен ден във вселената на Ман Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер даде традиционната петъчна пресконференция преди срещата с Евертън утре вечер от 22:00 българско време. Мачът ще отбележи едновременно мач номер 100 за норвежеца в Премиър лийг, както и една от най-важните дати в историята на “червените дяволи” - 6 февруари и катастрофата в Мюнхен, в която загиват 20 от общо 38-те души в самолета, на борда на който е и тима на тогавашния мениджър сър Мат Бъзби, който се прибира от гостуване на Цървена Звезда.

“Аз съм поостарял от своя дебют през 2014-а, но да се надяваме и помъдрял, може би малко посивял, но продължавам да се наслаждавам. Не знаех, че това ще е моят стотен мач, но нещата се случват толкова бързо, че не трябва да изоставаш. Всичко е доста различно от времето в Кардиф, играта е по-бърза, по- тактическа, играчите стават все по-класни и в по-добра форма. Наслаждавам се да се изправям срещу най-добрите треньори, може би не съвсем срещу всички. Това ще е едва четвъртият път, в който ще има мач на самата дата от трагедията в Мюнхен и е важно да се представим добре и да отдадем чест с постигането на добър резултат. Надявам се да можем да излезем с тим, който да покаже духа на Манчестър Юнайтед. Имаме шест-седем играчи от академията и те могат да ни поведат. Това е много важна част от нашата история и ние говорим с играчите, които идват в отбора, за случилото се, това е важен ден за всички във вселената на клуба,” коментира първо историческия контекст на срещата норвежецът.

След това той се обърна към случилото се във вторник, когато Ман Юнайтед разби Саутхамптън с 9:0.

“Срещу Саутхамптън упражнихме атакуващия си футбол срещу десет противника, дълбок отбранителен вал. След като отбелязахме първите един - два гола, можехме да се наслаждаваме на мача, резултатът бе на лице, но трябва да продължим напред. Направихме правилните неща, трябва да запазим добрите навици, но никой не може да се увлече от един такъв резултат срещу десет човека. Противникът, естествено, бе деморализиран след оставането с човек по-малко. Единсон Кавани трябва да е готов за мача с Евертън, Ерик Байи е под въпрос, всички други са на линия. Трябва да продължим да правим правилните неща, но футболът може да е странно нещо и всичко да се преобърне от едно неправилно решение или инцидент,” заяви Солскяер.

Още от Футбол свят

Виж всички