Фонсека: Началото на втората част се оказа фатално за нас

Фонсека: Началото на втората част се оказа фатално за нас
Рома отдалечи Интер от върха (видео)
Рома отдалечи Интер от върха (видео)

Наставникът на Рома Пауло Фонсека съжали, че неговият отбор е загубил интензитет в началото на второто полувреме на равенството 2:2 с Интер.

"Трудно ми е да коментирам този мач. Направихме добро първо полувреме, но след това не бяхме същият отбор в продължение на 15-20 минути. След втория гол на Интер изведнъж отново си възвърнахме същността. За съжаление, тези 15-20 минути в началото на втората част бяха фатални за нас. Не става въпрос за физическото ни състояние, тъй като приключихме мача силно със същото темпо като през първото полувреме. Интер започна втората част, като промени позициите на Марсело Брозович и Артуро Видал, така че загубихме способността да ги пресираме в тази част от терена. Нашият отбор загуби интензитета си и не беше толкова агресивен, така че ни беше трудно срещу отбор като Интер, когато не можехме да пресираме.

Това, което трябва да разберем, е, че можем да играем по един и същ начин 90 минути, поддържайки нашите идентичност и интензитет през целия мач, защото не можем да си позволим да правим грешки или да си почиваме срещу опонент с такива качества. Дербито с Лацио е поредният мач, за който трябва да се подготвим. Ще бъде трудно, тъй като те са чудесен отбор. Трябва да се фокусираме върху това какво можем да подобрим, а то е постоянството по време на целия двубой", коментира Фонсека след днешната среща.

Още от Футбол свят

Виж всички