Треньорът на Австрия! Можем да изненадаме България (видео)

Треньорът на Австрия! Можем да изненадаме България (видео)
Австрия с победа преди битките срещу България в Израел (видео)
Австрия с победа преди битките срещу България в Израел (видео)

Старши треньорът на националния отбор на Австрия по волейбол за мъже Радован Гачич говори малко преди заминаването на тима за Хадера (Израел), където от 12 до 17 януари ще се проведат европейските квалификации за Евроволей 2021.
Съперници на Австрия са България и Израел.

„България е абсолютна топ волейболна нация от десетилетия, и то в световен мащаб“, подчертава Радован Гачич.

„Европейското първенство преди две години не мина толкова добре за България с 11-то място, но сега отново са много добре позиционирани. Всички играчи, на които старши треньорът Силвано Пранди разчита, са на най-високо ниво. Цветан Соколов от московско Динамо без съмнение е един от най-добрите диагонали в света, но и на останалите позиции има страхотни волейболисти. Играчите се състезават в най-добрите първанства в света. Това говори за качеството на отбора на България ”, заяви наставникът на Австрия.

„Но аз съм убеден, че можем да изненадаме толкова силен отбор. Защото и моят отбор има своите силни страни", сигурен е Гачич.
На старта на квалификацията за европейско първенство австрийците няма да се срещнат с българите, а с домакините. Израел няма същото ниво на успехи като фаворита на групата. Последното участие в Европейското първенство беше преди 50 години.
„По-голямата част от играчите идват от израелската лига, която сега е на добро ниво“, обяснява главният треньор на Австрия.
Радован Гачич: Ще пътуваме за Израел с положителни емоции (видео)
Радован Гачич: Ще пътуваме за Израел с положителни емоции (видео)
„Нямат такъв играч като суперзвездата като България – Цветан Соколов. Но Израел може да разчита на играчи с международен опит като Александър Шафранович, който е играл в най-добрите клубове в Гърция и Германия. Те работят много добре като отбор, което е и най-голямата им сила и като домакини със сигурност могат да поднесат изненада. Но мисля, че сме по-добрият отбор. Във всеки случай, това ще бъде изключително интересен турнир “, убеден е Гачич.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти