Аталанта иска да задържи новото попълнение на Ман Юнайтед

Аталанта иска да задържи новото попълнение на Ман Юнайтед

Амад Диало Траоре, който бе привлечен през октомври от Манчестър Юнайтед срещу 37,2 милиона паунда, може и да не се присъедини към състава на "червените дяволи", каквато бе персоналната уговорка между двата клуба. В петък Оле Гунар Солскяер разкри, че работната виза и всички необходими документи, нужни за това 18-годишният талант да пристигне в Англия, са налични. Днес обаче треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини разкри, че клубът ще се опита да задържи до края на сезона крилото, привличайки го под наем от Манчестър Юнайтед. 

"Трансферният пазар? Всичко е наред, клубът е внимателен. Има едно вътрешно решение, което може да бъде много интересно, въпреки че съставът изглежда добре. Това е Амад Диало. Ясно е, че той отива в Манчестър Юнайтед, но все още може да остане с нас за още няколко месеца. Харесвам го много. Бих искал да остане до юни, но това зависи от неговия клуб", заяви Гасперини. 

Според "Скай спортс" обаче Юнайтед няма никакво намерение да преотстъпва Диало отново на Аталанта и иска играчът да се присъедини към отбора още в следващите дни.   

Още от Футбол свят

Виж всички