В Астън Вила не могат да повярват с каква дузпа загубиха от Манчестър Юнайтед

В Астън Вила не могат да повярват с каква дузпа загубиха от Манчестър Юнайтед

От лагера на Астън Вила останаха огорчени от решението на рефера Майкъл Оливър да отсъди дузпа в ситуацията, в която Пол Погба падна в наказателното поле на бирмингамци по време на вчерашния двубой на "Олд Трафорд". Това се случи малко след изравнителния гол на гостите. Главният рефер посочи бялата точка за предполагаемо нарушение на Дъглас Луис, но повторенията показаха, че по-скоро Погба се спъва сам в себе си. Въпреки това ВАР прецени, че решението на Оливър е вярно и дузпата остана. Бруно Фернандеш я реализира и донесе трите точки на "червените дяволи".

 
След двубоя Дъглас Луис, който бе най-близо до Погба във въпросната ситуация, публикува видео с падането на французина и написа, че не може да повярва, че е била отсъдена подобна дузпа. Според него такива решения могат да променят бъдещето на някои клубове. Халфът призова за това ВАР да започне да се използва по-коректно, защото технологията трябва да помага именно в такива ситуации. 
Мениджърът на Астън Вила Дийн Смит също заяви, че е изгледал повторение и според него Погба се препъва сам. 
"По време на мача мислех, че това е дузпа, но след него изгледах ситуацията и видях, че той се спъва сам. Не мисля, че това е дузпа. Не разбирам защо Майкъл не отиде да види повторение. Нали за това е ВАР?", заяви Смит. 

Още от Футбол свят

Виж всички