Цената на успеха за Цветан Соколов: 5 месеца далеч от семейството (видео)

Цената на успеха за Цветан Соколов: 5 месеца далеч от семейството (видео)

Ден преди да навърши 31 години навръх Нова година, капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов получи най-желания подарък - да прегърне своето семейство! 5 месеца диагоналът беше далеч от съпругата си Деляна и близнаците Виктор и Никола.

В този труден период той помогна на "Динамо" Москва да спечели Купата на Русия, побеждавайки "Зенит" Санкт Петербург на финала.

"Днешният ден е доста по-специален от утрешния, защото най-накрая се прибрах и мога да си видя семейството, което е най-важното за мен. Няма значение утре какъв ден е.", заяви пред bTV Соколов, след като прегърна най-близките си на летище "София".

Почивката ще е кратка, защото на капитана му предстои да се присъедини към лагера на националния тим. "Лъвовете" се подготвят за квалификациите за европейско първенство, които ще се проведат през 2021 г. в Израел.

"В момента отборът е много по-различен и има доста по-големи възможности да расте и да показва много по-добри игри от това, което сме показвали в предишните години. Нека се подготвим максимално добре за тази квалификация, дори и за 10 дни, да отидем и да я вземем и да се класираме за европейското първенство", заяви Соколов.

Селекционерът Силвано Пранди събра по-голямата част от избраниците си още на 26 декември. Голямата звезда ще се присъедини към тях в първите дни на новата година.

"Започваме един нов цикъл, има много нови момчета, които искат да се доказват, да завоюват място в отбора. Това е много добре, защото означава, че ще има стимул, което за мен е конкуренция, за мен израстване на отбора", анализира той.

На клубно ниво Соколово може да се похвали, че за втора поредна година прегръща Купата на Русия. През 2019 г. той успя да постигне успех със "Зенит" Казан, а сега - с "Динамо" Москва.

"12 години отборът не е печелил Купата на Русия. Отделно, никой не очакваше да направим нещо. Голяма част от момчетата не са играли дори на финали. Тази купа им дава едно самочувствие, което е с покритие. Гладни са за победи и титли, което е много важно и положително, защото в момента отборът е наистина млад и има да расте", радва се Соколов.

"Когато спечелихме полуфинала си казахме, че няма как да не спечелим финала. Така и беше, излязохме и се раздадохме на 100 процента и го спечелихме категорично", горд е той.

 

Станимира Атанасова, btvnovinite.bg

Още от Волейбол

Виж всички