Артур за трансфера си в Юве: Вдигна се повече шум, отколкото исках

Артур за трансфера си в Юве: Вдигна се повече шум, отколкото исках

Халфът на Ювентус Артур коментира трансфера си от Барселона в “Старата госпожа”, както и победата с 3:0 на настоящия му отбор срещу каталунците.

“Вдигна се повече шум, отколкото исках. Щом разбрах, че ще си тръгна, исках да постъпя правилно. Барселона ми даде много. Този клуб отвори вратите на Европа за мен, това беше моя детска мечта. Това е клуб с велика история, каквато е и тази на бразилците в него. Дали оттам са се отнесли лошо с мен? Не знам, това винаги е субективно. Трудно е да се говори за това. Аз имам своите версия и история, като ми се иска някои неща да бяха станали различно, но междувременно за тях всичко е било така, както е трябвало да бъде. Те със сигурност вярват, че е трябвало да действат така, както направиха. Но всичко вече е в миналото. Така пристигнах във велик клуб, където срещнах сериозни хора, чиято насока ми носи много неща.
Дали е имало липса на уважение, когато спряха да ме викат за мачовете заради трансфера ми? Не знам, трудно е да се коментира това. Вече се е случило, но ще запомня всички хубави неща, които ми се случиха в Барселона. Това е клуб, в който се чувствах много обичан от всички хора там. Истината е, че сега просто искам да гледам напред, учейки се от грешките на всички.
Победата ни на “Камп Ноу”? Всички ние внимателно проучихме Барселона. Заслугата е на треньорския щаб, който прекара дълго време в анализирането на Барселона и ни показа техните силни и слаби страни. Проучихме ги в дните преди мача и предварително знаехме какво ще се случи в него. Барселона винаги играят с мисълта за гол, всички го знаем. Впускат се в атака и оставят пространства в защита, нормално е. Ако нападаш със 7-8 играчи, ти приоритизираш офанзивната фаза и забравяш за дефанзивната. Знаехме, че ще имаме контраатаки. Това са неща, които анализирахме и проучихме.
Артур: Кристиано е страхотен човек, казва ми дори какво да ям
Артур: Кристиано е страхотен човек, казва ми дори какво да ям
Да, в отбора ме попитаха за моето мнение. Казах им, че това е много качествен тим и че ще имат по-голямо притежание на топката от нас. Също така добавих, че в даден момент от мача те ще изпитват трудности. Но заслугата е на треньорския щаб, който направи чудесен анализ на противника.
Дали сме вярвали, че ще успеем? Искахме първото място в групата, а ни бяха нужни три гола. Вярвахме в това, въпреки че знаехме, че ще бъде трудно. Но щом Ювентус си поставят цел, там знаят, че го има необходимото качество в състава за постигането . Играхме изцяло фокусирани в първото място. Дали съм бил изненадан от слабите Барселона? Не изиграха добър мач, но имат качество и на моменти ни беше трудно. Ние обаче бяхме по-силни психически.
Юве и Кристиано се превъплътиха в Байерн и разбиха Барса насред "Камп Ноу" (видео)
Юве и Кристиано се превъплътиха в Байерн и разбиха Барса насред "Камп Ноу" (видео)
В сравнение с първия мач нашият манталитет беше различен. Знаехме, че играем ли един на един с Барселона, можем да успеем. Нашият интензитет беше по-голям, особено в началните 30 минути. Играхме с голяма преса, знаейки как да се защитаваме и страдаме с две линии от по четирима, като разчитахме на контраатаки. Проучихме доста нашите опоненти и знаехме какво точно трябва да направим. Влязохме в мача със силна психика, тази промяна в нагласата беше от ключово значение”, заяви Артур пред “Марка”.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички