Гледай на живо

Изабела Янкова сe прибира в България със Световната купа по планинско колоездене

Германският футболен съюз обсъжда бъдещето на Льов и националния тим

Германският футболен съюз обсъжда бъдещето на Льов и националния тим

Германският футболен съюз ще проведе заседание, на което ще бъде обсъдено състоянието на националния отбор в навечерието на европейското първенство по футбол. На срещата, която ще се проведе на 4 декември, ще присъства и мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф.

Германия нямаше затруднения да се класира за първенството на Стария континент следващото лято, но ранното отпадане на световното първенство през 2018 година, както и последователните провали в двете издания на Лигата на нациите носят притеснения за предстоящия турнир, на който Мюнхен ще бъде един от 12-те домакини. Като за капак преди седмица селекцията на Йоахим Льов отстъпи с 0:6 пред Испания, което бе най-тежкото поражение за Германия от 1931 година насам.

"На срещата на Германския футболен съюз на 4 декември Оливер Бирхоф ще представи и оцени настоящата ситуация в националния отбор. Част от дискусията ще бъде свързана със загубата от Испания, но ще бъде разгледано и развитието на отбора през последните две години", посочват от футболната централа.

Льов води Германия вече 14 години и е най-дълго задържалият се национален селекционер в света в момента, но по всичко личи дните му начело на тима са преброени. Бундестимът няма да има друг официален мач до март месец, а през юни ще играе на европейското първенство, където е в група "F" заедно с отборите на Франция, Португалия и Унгария.

Още от Футбол свят

Виж всички