БФС не прие кандидатурата на Порточанов за президент

БФС не прие кандидатурата на Порточанов за президент
Красен Кралев: Не е фатално кога ще се проведе Конгресът, проблемът е, че няма кандидати
Красен Кралев: Не е фатално кога ще се проведе Конгресът, проблемът е, че няма кандидати

Българският футболен съюз е отказал да приеме кандидатурата на Христо Порточанов за президент на централата. Това твърди босът на Септември (Симитли) Пламен Скендерски, който е опитал да входира предложението за издигане на бургазлията за ръководния пост. От деловодството на БФС обаче са отказали да приемат предложението в настоящия момент, докато изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични.

"Всичко това стана, след като около 15 минути служителката се суетеше и звънеше по телефона, незнайно на кого. Искаме да уведомим цялата футболна общественост, че БФС нагло лъже, че все още няма кандидатури за президент на БФС. По-скоро, в разрез с цялото българско законодателство, те отказаха днес да приемат предложението на ФК Септември Симитли за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за такъв", избухна Скендерски пред "Дарик".

"Не ни е ясно кой позволява на БФС да потъпква по такъв безпардонен начин действащото законодателство в България. В крайна сметка, никой от съюза все още не е съобщил официално, че Конгресът на БФС се отлага. Ако е така, призоваваме Ви още утре да го направите. Не може заболяването на един човек да спре работата на една такава огромна институция, като тук пожелаваме на Борислав Попов скорошно оздравяване. Очакваме, при положение че официално бъде съобщено, че Конгресът се отлага, то да бъде насрочен още за месец януари, тъй като в крайна сметка, не е проблем да се проведе в зала „Армеец“, пък ако щете и на Боянските поляни или пък на открито на стадиона на базата на БФС, при спазване на всички противоепидемични мерки. Ако всичко това не се случи, ще се наложи да предприемем събирането на подписка от 1/3 от клубовете за насрочване на конгрес на БФС, съгласно Устава. С това искаме да спрем един път за винаги спекулациите, че няма кандидати за президент на БФС”, каза още босът на Септември (Симитли).

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички