БФС обвини инициативния комитет на Порточанов в манипулации

БФС обвини инициативния комитет на Порточанов в манипулации

Ръководството на БФС публикува изявление, чрез което отговори на изявления, излизащи от "Инициативен комитет за издигането на кандидатурата на Христо Порточанов за Президент на БФС". Ето какво пише на сайта на футболния съюз:

"Ръководството на Българския футболен съюз категорично заявява, че изнесените в общественото пространство твърдения, подписани от скрития зад названието „Инициативен комитет за издигането на кандидатурата на Христо Порточанов за Президент на БФС“ подател, не просто не отговарят на истината, а би следвало да се класифицират като нарочни манипулации, целящи единствено да уронят престижа на институцията БФС.

Цитираните суми за „заплати“ и внушенията под формата на „изводи“ за публиката не са нищо повече от популистки опит за привличане на внимание чрез плоски обвинения, които лесно могат да бъдат оборени посредством отчетите на независимите одитори, които Българският футболен съюз е задължен да използва регулярно.

Макар да сме наясно, че подобна форма на демагогия е присъща на личности със силни управленски амбиции, призоваваме всички потенциални кандидати да се придържат към коректния тон и да не отдават на съперниците си мислите, които биха имали при същите обстоятелства.

Пожелаваме успех на всички претенденти на Общото събрание на 11 декември."

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички