Дерменджиев: Министър Кралев е бил сериозно подведен

Дерменджиев: Министър Кралев е бил сериозно подведен

Селекционерът на България Георги Дерменджиев сподели пред медиите след завръщането на националния отбор от Ирландия, че за момента остава начело на "лъвовете" и БФС ще реши съдбата му. Дерменджиев коментира и критиката на спортния министър Красен Кралев, като според специалиста министърът е "бил подведен" относно това, че футболни мениджъри определят кой да играе за националния ни отбор.

21 Националният отбор на България се прибира от гостуването си на Ирландия
"В момента договорът ми тече и не разговарям с никого. В БФС ще решат какво ще се случи оттук нататък. За всеки треньор е чест да работи за националния отбор независимо каква е обстановката. Наясно съм каква е обстановката с българския футбол. Искам да оставя някаква следа с това, което знам за футбола. Нека разсъждаваме правилно. Много добре знаете каква е обстановката. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари. Вие сте спортни хора и знаете добре за какво става въпрос". 
Министър Кралев: Не мога да бъда доволен от Дерменджиев, селекцията му е спорна
Министър Кралев: Не мога да бъда доволен от Дерменджиев, селекцията му е спорна
"В моята кариера никога не съм разрешавал да ми влияят. Не съм се съобразявал с някое мнение. Искам това г-н Министърът (Кралев) да го знае. Уважавам институцията Министър, съобразявам се с това и мисля, че много сериозно са го подвели. Кажете ми кой от играчите е конвертируем за футбола извън България, кои мениджъри са действали? Трябва да бъдем реалисти. Това е нивото ни. Има обвинение, че има много млади играчи, които не съм искал да взимам. Знаете много добре, че тези млади играчи бяха ангажирани с младежкия национален отбор. Имаше сблъсъци кои играчи да са с представителния отбор и кои да са с младежкия. Аз реших, че е по-добре тези футболисти да играят за младежкия национален отбор, защото имаше цели. Имам прекалено много респект към правителството. Ако някой иска да ми каже нещо, нека говорим по друг начин, а не през медиите". 
"Има неща, които трябва да се подобрят. Например методиката в школите. Ние сме много изостанали научно от другите. Всяка тренировка е научно обоснована. В школите всеки един от играчите трябва да има индивидуална картотека как се развива. Не мога да кажа какво ще се случи, защото се чака Конгрес". 
"Всички искаме да се получи и се стремим към това. Мисля, че жребият е на 7-и декември. Надявам се, че март месец обстановката няма да бъде толкова сложна и трудна. Играчите ще бъдат здрави и ще бъдат в полза на треньора".

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти