Ще има ли отново вълнуващ финал между Рони О'Съливан и Джъд Тръмп?

Ще има ли отново вълнуващ финал между Рони О'Съливан и Джъд Тръмп?

Петото издание на Откритото първенство на Северна Ирландия по снукър ще се проведе другата седмица и сайтът на World Snooker Tour припомни за два от най-вълнуващите предишни финали на турнира - тези между Рони О’Съливан и Джъд Тръмп. 

Няколко изненади в квалификациите за Германския Мастърс
Няколко изненади в квалификациите за Германския Мастърс


Като цяло това съперничество е най-интересното за феновете на джентълменския спорт през последните години, а в 22 мача помежду си двамата са се побеждавали по 11 пъти. Асото в колодата обаче е триумфирал в шест от деветте финала срещу Ракетата, а два от тях именно се проведоха в Северна Ирландия. 

2018 година - Джъд Тръмп 9:7 Рони О’Съливан

Девета ранкинг титла за Тръмп, и то срещу Рони, който тъкмо миналата седмица е спечелил “Шампион на шампионите”. 4:4 след първата сесия, а във вечерната Ракетата повежда със 7:6. Асото обаче успява да спечели три поредни фрейма и с брейк от 97 стига до купата. 

2019 година - Джъд Тръмп 9:7 Рони О’Съливан

Това е ранкинг финал номер 350 в историята на снукъра, а и за първи път от 2002 година двама души се класират за пореден път в битка за един и същи трофей. През 2001 и 2002 година това правят Кен Дохърти и Пол Хънтър в Откритото първенство на Уелс. Този път Тръмп има инициативата от първата сесия и води с 5:3, а впоследствие и 7:4 след неуспешен опит за максимум, но пък сенчъри брейк от 113. Рони взима два последователни фрейма, а Асото отговаря със 124. Със 135 Ракетата се доближава при 8:7, но Тръмп печели след поредица от 84.

Още от Снукър

Виж всички