Анчелоти: Пикфорд съжалява за контузията на Ван Дайк

Анчелоти: Пикфорд съжалява за контузията на Ван Дайк

Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти сподели, че Джордан Пикфорд е “наистина тъжен” от контузията, която причини на Върджил Ван Дайк. Бранителят получи тежка контузия в коляното по време на мърсисайдското дерби в събота, след като вратарят влезе много остро в краката му.

Според Анчелоти влизането на Пикфорд да бъде определяно като умишелно е прекалено. "Всеки се надява той да се възстанови скоро. Излизането на Пикфорд бе неразчетено, но Висшата лига е толкова бърза, така че не е трудно да си на мястото малко по-късно, отколкото искаш. Джордан закъсня, но намерението му бе да достигне топката, а не да нарани Ван Дайк. Да се говори, че това е преднамерено, според мен това е прекалено", коментира италианецът.

"Джордан е наистина тъжен, много разочарован. Беше силен контакт, неразчетен, но понякога във футбола такива неща се случват", допълни той.

Инцидентът бе разгледан със системата за видеоповторения, но решението бе, че няма дузпа за Ливърпул, тъй като бе определено, че Ван Дайк е в засада преди сблъсъка.

Още от Футбол свят

Виж всички