Обвиненията и интерпретациите, фактите и доказателствата за НКП на Левски!

Обвиненията и интерпретациите, фактите и доказателствата за НКП на Левски!

НКП на Левски излезе с позиция по повод последните събития в клуба. Тя е озаглавена "Обвиненията и интерпретациите, фактите и доказателствата за НКП на Левски!".

Ето какво пишат запалянковците, уточнявайки, че днес от 13:00 часа ще дадат пресконференция:

"Уважаеми Левскари,

приятели и съмишленици, в последните месеци съдбата на любимия ни клуб е изправена пред най-тежкото си изпитание в своята 106 годишна история.

Събитията от последните месеци окончателно и безвъзвратно изобличиха модела, по който се управляват традиционните футболни клубове в България и в частност най-обичайният и популярен - Левски.

Моделът, който група левскари и съмишленици посочиха преди години като порочен и безперспективен.

Моделът, срещу който се бориха и изобличаваха с цената на много лични и организационни жертви.

Моделът "Бащица" - порочната практика призната в национален ефир като такава от настоящия изпълнителен директор Павел Колев, назначен от последния "Бащица" на Левски.

В тези критични месеци за нашия любим Левски, "синята общност" се консолидира и пое протегната за помощ ръка от клуба ни. Направихме го всеки по своему и според собствените си разбиранията за Левскарство.

Всички дарявахме пари съгласно личните си възможности, а организациите на привържениците според собствения си потенциал - кадрови и интелектуален.

Някои от организираните групи заеха мълчаливо и изчаквателна позиция относно турбуленциите в клуба. Сред тях и такова сдружения на левскари, които отричайки участието на привърженици в управлението на клуба имат представителство във втори УС на ПФК.

Други бяха потърсени от актуалния мажоритарен акционер за съдействие и според принципите си се отзоваха мигновено с целия си потенциал.

Трети, традиционно силни виртуално, по "съвест", продължиха да сочат с пръст. Последният път, обаче, интерпретациите им се основаваха върху прочита не на кого да е, а на изпълнителния директор на Левски Павел Колев, който бе поставен в положение да отговори на редица поставени публично въпроси. Той избра подход, според който пренебрегна 60 процента от въпросите, като не каза и дума по тях. На други отговори уклончиво, а трети "завъртя" според личното си усмотрение.

Лавината от хвърлени думи доведе до две основни неща:

Първо: Левски загуби три изключително важни месеца, в които закърпи една дупка с парите на Стойне.
Второ: И организираните, и не организираните привърженици се загубиха в различните интерпретации на последните събития.

Като пряко замесени в тези събития, ние от НКП на Левски, смятаме, че е изключително важно да направим опит за слагане на ред в тези взаимоотношения.

Затова в прикачения файл предлагаме на вашето внимание, с документи и факти, ретроспективен поглед на събитията, в които сме участвали.

Гледната ни точка ще бъде представена на пресконференция във вторник, 08.09.2020 от 13:30 часа в "Прес клуб България".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички