Гледай на живо

Евро 2020: Англия - Шотландия 0:0

Боби Цонев: Много познати ми казваха да не идвам в Левски (видео)

Боби Цонев: Много познати ми казваха да не идвам в Левски (видео)
Новото попълнение на Левски Борислав Цонев говори след изиграната контрола на “сините” срещу Витоша (Бистрица) по-рано днес. Двата тима завършиха 1:1, като именно Цонев успя да реализира изравнителното попадение от дузпа. Той заяви, че е бил наясно със ситуацията в клуба, но е искал да помогне на отбора и на треньора Георги Тодоров. Полузащитника призна също така, че иска да се събере с брат си Радослав Цонев в Левски.

"Щастлив съм, че съм играч на Левски. Надявам се да съм здрав и да мога да покажа това, на което съм способен. Последния един месец, в който тренирах, беше доста емоционален. Доста добре се чувствам, надявам се и за напред да е така. В началото на мача имах доста сила от емоция, но в края имах проблеми от физическа гледна точка, но съм окей. При нас трябва да си концентриран и мотивиран на всяка тренировка. Веднага се разбрахме с господин Сираков за преминаването ми, но имах проблеми със стария си клуб и затова се забавиха нещата.

Брат ми има 1 година с Лече още, но искам да се съберем с него, може много да помогне на отбора и той. Не сме говорили кой ще бие дузпите в официални мачове. Ще говорим с треньора, но ако играя, ще се радвам да изпълнявам. Иска ми се да стигна и до националния отбор. Когато играеш в България, националният селекционер по-лесно може да те забележи. Важно ми е да се представя добре в Левски и след това защо не?! Преди подписа ми под договора с клуба много познати ми казваха да не отивам в Левски, знаех за обстановката в клуба, но още от началото исках да помогна в тази ситуация и веднага се съгласих.

Надявам се да подобрим резултатите си след почивката. Предпочитам да не говоря преди срещите, нашите фенове са доста взискателни и ми се иска да ги зарадваме с победи. Имаше интерес и от други отбори, но моето желание от началото бе да играя за Левски. В този тежък момент исках да помогна максимално. И други отбори от България ме потърсиха, но само това ще кажа. На феновете бих искал да благодаря за това, че подкрепят отбора. Разбирам, че доста помагат и финансово най-вече, така че уважение и едно огромно благодаря. Доста бързо се сменят нещата.

Когато бях тук всичко бе различно, но условията са подобрени. Искам да помогна и на треньора, защото знам колко е трудно и виждам, че застава в този тежък момент до отбора. Няма финансова яснота. Много футболисти си тръгнаха, а други дойдоха, има млади и неопитни и знам, че това е доста трудно за един треньор. Ще дам всичко от себе си да помогна на него и на отбора".

Още от БГ Футбол

Виж всички