Легендата Хендри се завръща в професионалния снукър

Легендата Хендри се завръща в професионалния снукър

Седемкратният световен шампион по снукър Стивън Хендри ще се завърне в професионалния спорт осем години след оттеглянето си. Шотландецът е приел поканата да участва в Световния тур поне през следващите два сезона.

51-годишният Хендри обяви, че прекратява кариерата си през 2012 година, когато загуби на четвъртфиналите на Световното първенство в Шефийлд с 2:13 фрейма от Стивън Магуайър. Световният снукър тур потвърди в изявление, че шотландецът се присъединява към Джими Уайт, Кен Дохърти и Джеймс Уатана за участие в състезанията.

"Радвам се, че имам възможност да участвам в някои турнири през следващите два сезона", каза Хендри има 36 ранкинг титли в кариерата си. По-успешен от него е само Рони О'Съливан, който спечели 37-ия си трофея на световното първенство през миналия месец.

"Винагои ми е липсвата тръпката да се състезавам. Въпреки че нямам никакви очаквания по отношение на представянето, ми се струва, че сега е подходящото време да изпитам възможностите си със завръщане на масата", добави Хендри. Първият турнир, на който той ще може да участва, е European Masters от 21 до 27 септември.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти