Сираков начерта три стъпки към спасението на Левски

Сираков начерта три стъпки към спасението на Левски
Шеф на Левски разясни какво става в клуба, призна за противоречие
Шеф на Левски разясни какво става в клуба, призна за противоречие

Левски трябва да направи три важни стъпки, за да намери верния път към спасението. Това сподели новият президент на клуба Наско Сираков. Първата задача е свиване още на бюджета за заплати, следващата стъпка е продажбата на най-конвертируемите играчи, а не на последно място е повишаване на приходите от продажба на абонаментни карти и дарения.

"Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел" сподели Сираков пред levski365.

"Дали ще успеем да направим трансфери и за колко е трудно да се каже, но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем", каза още босът на "сините".
Гошо Тодоров: Ако в понеделник подведат Сираков, това е краят на Левски (видео)
Той призна, че за момента продажбата на абонаментни карти за новия сезон не върви достатъчно добре.

"Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците. Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти, защото е факт, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска", призна Наско.

Той допълни, че се надява към това да бъде прибавен и солиден спонсор, като говори и за селекцията за новия сезон.

"Може да се каже, че пък ако добавим и спонсор към това, нещата ще добият вече съвсем нормален вид. Казвал съм го много пъти вече. Нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината – тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи. Мисля, че ще вземем няколко опитни футболисти и ще се получи добър отбор, а това предстои в следващите дни. Да, Левски ще преболедува и винаги може да се получи някоя загуба, но в никакъв случай не съм песимист за старта на сезона. Берое е силен съперник, но пък наскоро ги бихме в Стара Загора, така че нека не ни отписват", завърши Сираков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти