Гледай на живо

Очаквайте в 12:00 часа ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

БФВ подписа споразумение с КК Албена за развитие и просперитет на плажния волейбол у нас

БФВ подписа споразумение с КК Албена за развитие и просперитет на плажния волейбол у нас

Българска федерация по волейбол подписа Споразумение за сътрудничество с Курортен комплекс Албена. Целта на партньорството е развитието и просперитета на плажния волейбол за да може България да класира поне един тим на следващата олимпиада в Париж през 2024 г. Подпис под Споразумението сложиха Любомир Ганев – президент на БФ Волейбол и Маргита Тодорова - член на Съвета на директорите на Албена инвест холдинг АД и директор „Експлоатация, Маркетинг и продажби” в Албена АД, в присъствието на генералния секретар на БОК Белчо Горанов.

Партньорите се договориха да обединят усилия за развитието и просперитета на плажния волейбол и за утвърждаване на КК Албена като национален Център по плажен волейбол. Споразумението предвижда организиране на състезателни, тренировъчни и научно-практически събития по плажен волейбол, промотирането му сред всички слоеве на българското население, организиране на детски, ученически и студентски лагери, кемпове на волейболни академии, треньорски семинари, подготовка на клубни и национални отбори и др. Договорът е за срок от 5 години.

„Радвам се, че започваме подобно партньорство, тъй като плажният волейбол бележи все по-нарастващата популярност и глобален интерес. В Италия съм виждал как на подобни кемпове се събират по 25 000 участници. Вярвам, че сътрудничеството е за доброто на българския волейбол,“ заяви Любо Ганев при подписването.

„От години Албена е с прекрасна спортна база, тя се развива и надгражда непрекъснато и се радвам, че подобно Споразумение ще може да спомогне за прогреса на плажния волейбол у нас. Имаме опита с германски спортисти, организирахме и отделен сектор от плажната ивица, но сега се ангажираме още по-мащабно с развитието на този спорт в България,“ каза Маргита Тодорова. Белчо Горанов също приветства началото на новото партньорство.

„Плажният волейбол е сред най-популярните и практикувани на планетата. Днешното споразумение ще спомогне за неговото развитие у нас, ще съдейства много младежи да се увлекат по тази разновидност на волейбола, сред тях със сигурност са бъдещите олимпийски звезди на България,“ каза още Горанов.

Още от Волейбол

Виж всички