Боре Кьосев вече не е начело на зала „Христо Ботев”

Боре Кьосев вече не е начело на зала „Христо Ботев”

Прекратихме договора с неговата фирма, залата е директно под шапката на федерацията, заяви Любо Ганев

Борислав Кьосев вече не е управител на зала „Христо Ботев”. Легендата, който е и член на Управителния съвет на федерацията, няма да стопанисва съоръжението, което бе предоставено на концесия за 10 години от Министерството на спорта през 2013-а. Договорът на фирмата, чийто управител е бившият национал, е бил прекратен. Пред

„Тема Спорт”

президентът на централата Любо Ганев заяви, че поводът за решението е чисто финансов – затягане на бюджета.
51 Общо събрание на федерацията по волейбол в Казанлък

„В момента човекът, който работи като домакин в залата, вече е и неин управител, тъй като нямаме излишни пари във федерацията. Знаете, че заради пандемията залата беше затворена, а хората, които работят там, всички получават заплати. Парите от министерството са в рамките на 20 хиляди лева като бюджет. Създали сме организация, според която хората, които са вътре, да продължат да работят. Съответно, без да повишаваме разходите, те да се запазят. Досега залата беше по друг начин – беше отдадена на фирма на Борето от страна на федерацията. През април месец прекратихме този договор и вече тя е директно под управлението на федерацията. Сега залата е към „Волей Промоушън”, дружеството, което е към федерацията. Краси Йотински, който беше домакин на залата, вече съвместява и длъжността на управител”, разкри Ганев.

Той допълни, че от федерацията държат да продължат да стопанисват съоръжението, като тепърва ще бъдат извършени още ремонтни дейности там.

„Залата в момента е изчистена, гледаме какво трябва да се направи по нея – ел. системата, покрив, но трябва да се види с какво финансиране ще разполагаме. Договорът мисля изтича 2023-а и няма да има проблем да го подновим. Имаме желание да продължим да стопанисваме залата. Ще използваме хората, които така или иначе работят там, да вършат още допълнително задачи. Залата е готова, терафлексът е пренареден, игрището е поставено, всичко е наред”, каза още президентът на федерацията ни.

51 Общо събрание на федерацията по волейбол в Казанлък

 

През годините около зала „Христо Ботев” се породи напрежение, тъй като тя бе затворена за известно време заради проблем с едната трибуна. Впоследствие съоръжението бе отворено за мачове, но без гостуваща агитка. Така дербито Левски – ЦСКА трябваше да се провежда при строго определени правила, а двата гранда бяха готови да го изнесат от София, поради липсата на зала, в която да го организират.
Хари ЛАТИФЯН, "Тема Спорт"

Още от Волейбол

Виж всички