Първият официален кандидат за БФС обяви програмата си

Първият официален кандидат за БФС обяви програмата си
Президент на футболен клуб: Лично дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме мач (видео)
Президент на футболен клуб: Лично дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме мач (видео)

Президентът на Марица (Пловдив) Христо Христов потвърди кандидатурата си за президент на БФС. Той обяви и управленската си програма.
"Занимавам се от 4 години с футбол и през това време забелязах, че нашият футбол е в задънена улица, липсва визия. Абсолютно неглижирани са ДЮШ и аматьорският футбол. С тези решения не дават пример на младите да се занимават с футбол. В потвърждение на тези думи е и решението на УЕФА да не изберат г-н Борислав Михайлов в своя екип, както и думите на премиера, който обяви, че сваля доверието си от него.

18 Христо Христов - Първа кандидатура за президент на БФС
Бих предпочел в Изпълкома да няма депутати и президенти на клубове, препоръчвам смяна на формата на "А" и "Б" група, както и промяна на броя на групите във "В" групите. Искам затягане на критериите за лицензиране, т.е. чрез финансова стабилност и бази. Знаете, че има отбори, които имат задължения към държавата, но продължават да играят в елита", заяви Христов.
"В аматьорския футбол се изграждат всички футболисти, така че бих искал да се обърне внимание на него и на ДЮШ. От участието ми в Югоизточна В група разбрах, че няма никакъв смисъл да играеш, ако не си първи. Затова бих предложил финансов стимул за първите 5 отбора, защото освен на първия, всички други мачове са формалност.
Относно ДЮШ бих искал да има методика - клуб, база, ДЮШ с лицензирани треньори, за да може отборите, които покриват критериите, да бъдат субсидирани. Средствата, които се събират от такси, са изключително недостатъчни. Много малко клубове имат прекрасни условия за футбол", добави още той.
18 Христо Христов - Първа кандидатура за президент на БФС
"Основен приоритет за мен ще бъде стратегия за противодействие на футболното хулиганство и платените агитки. Това явление се разви последните години и пречи на футбола. Подбрал съм много добър екип, с който ще я представим. Това ще доведе до промяна и ще се ограничи това явление", завърши президентът на Марица.

Още от Трета лига

Виж всички