ЦСКА-София загуби второ дело във ФИФА (документ)

ЦСКА-София загуби второ дело във ФИФА (документ)
ЦСКА-София загуби мегадело във ФИФА, заплашиха България с изхвърляне от всички турнири (документ)
ЦСКА-София загуби мегадело във ФИФА, заплашиха България с изхвърляне от всички турнири (документ)

Бившият нападател на фалиралия ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил делото, което водеше срещу ЦСКА-София във ФИФА, научи Sportal.bg.

Аржентинецът е осъдил червените за 21 200 евро плюс 5% лихва от 2 септември 2015 г. насам, а клубът ще трябва да плати и глоба в размер на 2000 швейцарски франка.

Това е второ загубено от ЦСКА-София дело във ФИФА през тази година. Преди време и защитникът Сивард Спрокел осъди червените, но за много по-сериозната сума от 167 000 евро плюс лихвите от 2015 г. насам (б.а. над 325 000 лева). Тогава ЦСКА-София бе глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.След получаване на решението за Ди Вани българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, световната централа нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА.

Решението може да се обжалва от ЦСКА-София пред КАС.

До делото се стигна, тъй като адвокатите на Гуидо ди Вани, по подобие на тези на Спрокел, настояваха ЦСКА-София да бъде признат за спортен наследник на ЦСКА, за да може футболистът да си получи дължимото. Тезата им е, че този клуб използва името, емблемата, цветовете и стадиона на фалиралия ЦСКА.

От своя страна адвокатите на ЦСКА-София отново са лансирали тезата пред Дисциплинарната комисия, че нямат нищо общо с ЦСКА, а просто искат да съхранят историята на фалиралия клуб. Иначе червените допълват, че са наследник на Литекс, тъй като играят с неговия лиценз.

В крайна сметка ДК към ФИФА признава ЦСКА-София за спортен приемник на ЦСКА що се касае до дълговете на фалиралия клуб.
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички