Бившият пилот от Формула 1 Алекс Занарди остава в кома

Бившият пилот от Формула 1 Алекс Занарди остава в кома

Състоянието на бившия пилот от Формула 1 Алекс Занарди остава критично. Това съобщиха от клиниката, лекуваща италианеца в Сиена. Занарди претърпя пътен инцидент по време на колоездачно състезание в Италия миналия петък. Той бе откаран с хеликоптер до Сиена, където му бе направена близо тричасова операция на тежка черепно-мозъчна травма. Впоследствие бе поставен в изкуствена кома и настанен в интензивното отделение на болницата, където остава в критично, но стабилно състояние.

„Клиничното състояние на Алекс Занарди остава стабилно. И третата нощ в интензивно отделение премина без усложнения, като все още не може да се направи прогноза за неговото неврологично състояние. В следващите дни ще бъде по-ясно какво лечение ще е необходимо“, заявиха от клиниката.

Кариерата на Алекс Занарди претърпя пълна промяна през септември 2001, когато той загуби двата си крака в катастрофа на „Лаузицринг“ в Германия. След възстановяването си той отново участваше в автомобилни надпревари със специално адаптирани за неговите нужди автомобили, като има записани 4 победи в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Същевременно завоюва 4 златни параолимпийски медала в колоезденето, по два в Лондон 2012 и Рио 2016.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти