Алекс Занарди остава в критично, но стабилно състояние

Алекс Занарди остава в критично, но стабилно състояние

Бившият пилот във Формула 1 и двукратен шампион в американските CART серии, Алекс Занарди продължава да е в критично състояние след инцидента в Италия.

Италианецът се възстановява от операция не черепно-мозъчна травма, както и лицева реконструкция, след като се блъсна в камион по време на колоездачното щафетно състезание за пара-атлети, „Obiettivo Tricolore”, което преминава през цяла Италия.

Докторите, които лекува Занарди, все още не могат да се наемат с прогноза за неговото възстановяване, като допълниха, ще той е поставен в изкуствена кома и следващите десет дена са критични.

„Състоянието на Алекс Занарди е сериозно, но стабилно. Той бе приет с основна травма на лицевия череп, смазано лице и счупена челна кост. Данните му са добри, но въпреки това състоянието му остава критично“, коментира д-р Джузепе Оливери от клиниката в Сиена.

„От неврологична гледна точка ще имаме по-ясно картина когато той се събуди, ако се събуди. Сериозно състояние означава състояние, в което може да се стигне до летален изход. Подобренията изискват време в тези случаи. Влошаванията може да са внезапни. Операцията премина по план. Сега само можем да чакаме и да се надяваме“, завърши д-р Оливери.

Евгени Въков

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти