Съюзите между отборите във Формула 1 ще се разпаднат през 2022

Съюзите между отборите във Формула 1 ще се разпаднат през 2022

Според шефа на отбора на Рено във Формула 1 Сирил Абитебул съюзите между отборите ще спрат да съществуват с въвеждането на новите правила през 2022 година. Според французина въведеното ограничение в разходите за сезон 2021 и новите правила за годината след това ще заличат разделението между тимовете, което съществува през последните сезони.

„Беше притеснително, когато нямаше таван на разходите или когато той беше много висок, че разделението ще се запази. Сега, когато таванът на разходите е достатъчно нисък (145 млн. долара на отбор на година), отборите би трябвало да са с по-изравнени възможности. Ще е интересно какво ще се случи с партньорствата между отборите. В момента не мисля, че Мерцедес имат проблем с това Рейсинг Пойнт да им копират колата. Дали това е разрешено или не, е друг въпрос, но те (Мерцедес) нямат проблем да помогнат на Рейсинг Пойнт да направят по-силна кола. Ще ми е интересно дали това ще е така и през 2022“, коментира Абитебул.

Тимът на Рено единствено има техническо партньорство с Макларън, на когото доставя задвижващи системи. От 2021 обаче френският тим остава сам, тъй като британците ще се върнат към двигателите на Mercedes-Benz. Други тимове като Хаас и Алфа Ромео купуват двигатели, скоростни кутии, окачвания и други части директно от Ферари.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти