ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Шеф във Формула Е: Различните конфигурации в Берлин ще са предизвикателство

Шеф във Формула Е: Различните конфигурации в Берлин ще са предизвикателство

Спортният директор на отбора от Формула Е Envision Virgin Racing Силван Филип заяви, че използването на различни конфигурации за стартовете в Берлин ще е едно интересно предизвикателство пред всички отбори. Както бе обявено по-рано днес, шестте старта, с които ще приключи прекъснатият от коронавирус пандемията сезон, ще бъдат комплектувани в три двойки, като всяка една ще използва различна конфигурация на трасето на бившето летище „Темпелхоф“.

„Ще бъде предизвикателство. Обикновено знам конфигурациите на трасетата предварително и имам достатъчно време за тренировки на симулатора и намиране на настройки. Сега няма да е така и това може да доведе до повече отпадания от нормалното“, заяви французинът пред Autosport.

„Дори промяната на радиуса на един завой с няколко метра променя целият ни план за разход на енергия, а ако имам добавяне или премахване на завои, всички стратегии заминават на боклука. Отделно, гъстотата на стартовете ще е убийствена.

Дори един двоен уикенд е натоварващ, но три в рамките на девет дни ще са брутални. Това все пак е най-правилното решение за шампионата. Най-тежко ще е, ако имаш голям инцидент или повреда, няма да имаш никакво време за корекции преди следващия старт, може да се получат много изненадващи резултати в Берлин“, завърши Филип.

Стартовете в Берлин ще се проведат на 5, 6, 8, 9, 12 и 13 август, като с тях ще се сложи край на шестия сезон в историята на Формула Е.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти