Сезонът в АТР се подновява на 10 август във Вашингтон?

Сезонът в АТР се подновява на 10 август във Вашингтон?

Сезонът в мъжкия професионален тенис - турнирите под егидата на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP), ще се поднови на 10 август, съобщава испанският вестник "Марка". Сезон 2020, който е прекратен от месец март заради пандемията от коронавирус, ще се върне към живот с турнира във Вашингтон.

Планира се играчите да не преминават карантинен период, което ще им помогне за по-удобното придвижване и подготовка за мачовете от турнира в американската столица. През миналата година във Вашингтон Ник Кирьос (Австралия) победи руснака Даниил Медведев.
След това САЩ ще бъде домакин на още един турнир- този в Ню Йорк от 17 август, а след това би трябвало да стартира и Откритото първенство US Open. Според календара, последният шампионат в "Големия шлем" трябва да се състои от 31 август до 13 септември.
През тази година от "Големия шлем" се състоя единствено Откритото първенство на Австралия през януари и февруари. Повечето тенисисти категорично отказват да пътуват до Азия, а предпочитат да се концентрират в турнирите в Европа.

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички