Николай Иванов: По Соломоновски, всички са доволни!

Николай Иванов: По Соломоновски, всички са доволни!
Атанас Гаров: Правилата трябва да важат за всички еднакво
Атанас Гаров: Правилата трябва да важат за всички еднакво

По Соломоновски, всички са доволни! Извънредно положение, извънредни решения, но все пак всичко трябва да почива на здрав разум. 16 отбора в Суперлигата за следващият сезон - too mach!

През последните 2-3 години, формата с 12 отбора показа, че е относително оптимален за родните стандарти. Последните два отбора в класирането винаги отстъпваха чувствително на останалите, което идва да покаже, че и 12 отбора са много. За цял сезон тези отбори записват по две-три победи.
16 отбора във волейболната Суперлига от новия сезон (видео)
Качествен продукт се прави с мачове без предизвестен край. Ако,това предложение бъде прието от Управителният съвет, през следващият сезон определено нивото ще падне. В България за съжаление няма толкова състезатели, за да се окомплектоват добре толкова много отбори.
Първата четворка в Суперлигата - домакини на предварителни турнири
Кой спонсор ще си  дава парите за протоколни мачове, коя телевизия би предавала мач между 14 и 15 във втората осмица? Доста отбори, от вторият ешалон са заявили намерение да участват в Суперлигата, но дали си дават сметка какво ги очаква. Тук основия въпрос е не само да се запишем в Суперлигата, а какво ще правим в нея? Ще даваме път на младите и ще играем с юноши да им мачкат самочувствието, или ще  се правят конкурентно способни отбори.
Първо в Sportal.bg: Атанас Гаров ще е новият шеф на НВЛ (видео)
За информация, водещите първенства в Европа през тази година, преди пандемията:
Италия – 14 отбора
Русия – 14 отбора, даже има отбор който се отказва от участие.
Полша – 14 отбора
Франция – 14 отбора
Владо Николов: Предложението за две осмици в Суперлигата изглежда най-логично
Суперсили с големи възможности, с финансов и човешки ресурс. Едва ли след COVID-19 ще предприемат ходове за увеличение, както правим ние.
Людмил Найденов: Две осмици в Суперлигата е нож с две остриета
Каквато и формула да се измисли с тези 16 отбора, разделение на изток/запад, две осмици или нещо друго, това ще бъде компромисен вариант, с неясен резултат. Винаги ще има болни и недоволни, е, сега всички ще са довони, но на каква цена.
- Неокомплектовани отбори, поради липса на качествени състезатели.
- Слабо ниво на волейбол с протоколни мачове, което не само няма да привлече интерес и спонсори (партньори), напротив ще ги отблъсне.
- Това, че ще има интерес за случващото се във втората осмица е само за успокоение.
Любо Ганев: Поставихме задача пред клубовете да мислят не само за първенството 2020/21, а за един 4-годишен период (видео)
Вариант да се доиграят мачовете от втората група и след това да се изиграе плейаут, не е за подценяване. БФВ може да преразгледа решението си относно прекратяване на първенството във втората лига. Дава се оптимален срок за подготовка на отборите, доиграват се мачовете и който спечели, наистина има място в Суперлигата. И се запазва формат от 12 отбора. Въпрос на желание е, всичко да се вмести в определени срокове.

Николай Иванов, volleycomment.bg

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти