Анастази избухна: Кой измисли тази тъпа система на Евроволей 2013?

Анастази избухна: Кой измисли тази тъпа система на Евроволей 2013?

Италианският селекционер на Полша Андреа Анастази избухна срещу системата на определяне на групите на Евроволей 2013. Анастази сериозно се разгневи на системата, която смята, че е крайно несправедлива и позволява да се облагодетелстват някои отбори.

"Аз наистина не разбирам как можеш да има групи на Евроволей 2013, в които класите на отборите да има толкова голяма разлика. Бих искал да знам кой е бащата на идеята в нашата част на схемата да се събират отборите на Полша, Русия, България, Франция и Германия. В другата схема да са само Италия, Сърбия и отбори-аутсайдери, които, разбира се, за момента имат добри резултати и искам да ги поздравя за това", избухна Андреа Анастази след победата на Полша над Словакия с 3:1.

"Не разбирам, но е странно. Искам повече уважение към системата за класиране напред, която използва Международната федерация по волейбол (FIVB). А системата на Eвроволей 2013  е просто погрешна", продължи да се дразни Анастази, след като на Полша предстои мач с България на плейофите.

"Италия без съмнение загуби от Белгия с 2:3 нарочно, за да избегне Сърбия на 1/4-финалите. Това е очевизно за мен, защото сърбите са опасен отбор", продължи Анастази.

Италианският наставник на "Дружина полска" смята, че системата, по която се организират европейските първенство трябва да се промени веднага.
"И така се оказа, че е по-добре да загубим от Франция, защото ако бяхме спечелили, после щяхме да играем с Русия. Това не трябва да е така в бъдеще и трябва да се промени веднага", допълни бесният Анастази.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички