Кристиано за Моуриньо: Не плюй в паничката, която те храни

Кристиано за Моуриньо: Не плюй в паничката, която те храни

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо чака с нетърпение сблъсъка с Челси, който се явява финал на приятелски турнир в САЩ. "Седмицата" ще се играе срещу бившия си наставник Жозе Моуриньо. "Ще се изправим срещу Челси, това е просто един мач. Изправяме се срещу Челси, не срещу треньора. Искаме да спечелим", отговори на първия въпрос за Моуриньо португалският стрелец.

Помолен да коментира думите на Жозе, че истинският Роналдо е бразилецът, CR7 каза: "Има неща в живота, които не се нуждаят от коментари. Няма да го коментирам по очевидни причини. Аз винаги съм уважавал своите треньори, учил съм се от тях. В Португалия казваме: "Не плюй в паничката, която те храни". Предпочитам да остана с позитивни мисли".

"Много сме доволни от новия треньор. Тренировките са много добри. Работим, за да започнем Примера по най-добрия начин. Карло е много приятен и всички сме впечатлени от него", увери Кристиано.На въпрос относно преговорите за новия договор "седмицата" заяви: "Нещата още не са решени. Не е подходящият момент да говоря за това. По-нататък ще се знае нещо по-конкретно. Сега трябва да тренирам усърдно. Още съм млад за Мейджър Сокър лийг, но не си затварям никоя врата. Само Бог знае бъдещето. За момента съм щастлив в Европа, след това ще видим", сподели той.

Запитан за Гарет Бейл, Кристиано заяви: "Подобни теми за нови попълнения не са в моята компетенция. Много съм доволен от играчите, с които разполагаме. (…) За да бъда честен, играчите, които Мадрид вече привлече това лято, ми се струват много добри. Ще ни помогнат много. Тримата, които вече са тук, със сигурност ще ни помогнат".

Относно новата си позиция на терена - зад централния нападател, Кристиано сподели: "Треньорът е различен, позицията е различна, но ми харесва. Моментът е добър да се изпробват нови позиции, за мен е добре. Карло ми даде свободата да играят, където искам".

Мачът срещу Челси е в нощта на сряда срещу четвъртък в 4,00 часа наше време.

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички