Болт: Не се вълнувам от допинга, аз вземам само витамини

Болт: Не се вълнувам от допинга, аз вземам само витамини

Спринтьорът от Ямайка и шесткратен олимпийски шампион в бягането на 100 и 200 метра и в щафетите Юсейн Болт каза, че "не се вълнува за себе си" по повод допинга, след като големи имена в спринта като американеца Тайсън Гай и Асафа Пауъл от Ямайка показаха положителни допинг-проби в последните седмици. "Аз имам талант по рождение, аз знам, че съм чист. Аз не се вълнувам", каза Юсейн Болт днес на пресконференция преди състезанието в Лондон, на която бяха поставени много въпроси за допинга.

"Това са неща, които се случват /положителни допинг-проби - бел. на пр./. Аз не се притеснявам от тези неща. Всичко, което правя, е да се концентрирам върху работата си. Аз имам екип, който прави всичко за мен и аз му имам доверие", каза Юсейн Болт, който отговори сериозно на всички въпроси.

"Аз взимам витамини, както всички спортисти", каза шесткратният олимпийски шампион. "Има още много неща, които не са казани. Аз чакам да видя какво ще се случи", отговори Юсейн Болт на въпроси за положителните допинг-проби на Тайсън Гай и Асафа Пауъл.

Юсейн Болт каза, че поддържа връзка със своя сънародник Асафа Пауъл чрез съобщения по мобилния телефон. Болт повтори многократно на пресконференцията, че той просто се е концентрирал върху работата си и продължава да работи упорито, "за да вдъхновява хората". На 14 юли с интервал от няколко часа бе съобщено, че Тайсън Гай и Асафа Пауъл са с положителни допинг-проби.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти