Джъстин Гатлин спечели спринта в Монако

Джъстин Гатлин спечели спринта в Монако

Американецът Джъстин Гатлин спечели спринта на 100 метра за мъже на срещата от Диамантената лига в Монако, с което доказа, че ще бъде основният конкурент на ямайския състезател Юсейн Болд на световните финали. Той завърши с време 9.94 секунди, но срещна доста сериозна съпротива от своя сънародник Дентариус Локе, който изостана на 2 стотни. Французинът Джими Вико беше трети.

"Това е моето първо бягане след лечение на контузия. Чувствах се много добре само от факта, че отново съм на пистата. В последно време не тренирах по начина, по който ми се искаше, но просто трябваше да победя останалите времена днес. Имам още няколко седмици за подготовка и се надявам всичко да мине нормално", каза Гатлин, който изостана на 0.19 секунди от водещото време за сезона, дело на уличения в употреба на допинг Тайсън Гей.

Гатлин е единственият спринтьор, който успя да победи Болт през тази година. Олимпийският златен медалист от 2004 и световен шампион от 2005 изпревари ямайския си конкурент с 0.01 секунди на състезание в Рим през юни.

Амантле Мончо от Ботсвана, Витеслав Весели от Чехия и кенийците Асбел Кипроп и Едвин Сой поставиха водещи времена за сезона. Мончо избяга 400-те метра за жени с време 49.33 секунди, докато европейският шампион Весели хвърли копие на 87.68 метра. Кипроп победи Мо Фара на 1500 метра с време 3:27.72 минути, а Сой избяга 5-те хиляди метра за 12:51.34 минути.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти