Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16) 0:0

Стойчо Младенов за Цимбика: Страх ме е! Удари ме, искаше да ме пребие и да ме изкорми (видео)

Стойчо Младенов за Цимбика: Страх ме е! Удари ме, искаше да ме пребие и да ме изкорми (видео)

Наставникът на ЦСКА и легенда на българския футбол Стойчо Младенов даде покъртително интервю след като полицаите от 1-во РПУ в столицата му взеха показания във връзка с днешния скандал с бившия шеф на стадион "Българска армия" Калоян Стоянов - Цимбика.

"Нямаше как да подминем такава ситуация. На "Българска армия" винаги е царял ред и дисциплина. Това вече е вмешателство на работата. Не може който и да било да ми иска обяснения, каквито и да било, когато аз завършвам тренировката. Мисля, че живеем в цивилизовано общество. Мутренските години отминаха.

Имаше заплахи. Аз съм описал всичко в обяснението пред полицията. От днес се притеснявам сериозно за живота си, както и за живота на моето семейство. Във всеки един момент могат да им посегнат, както на тях, така и на мен. Точно затова бях изплашен. Щели да ми разпорят корема с винкел и да ми извадил червата. И други неща, които не искам да коментирам.

Имам свидетели за всичко, което се случи. Стана нещо, което съзнанието ми не може да го приеме, че може да се случи в най-големия български футболен клуб. Ще наема охрана за мен и семейството ми.

Поводът? Поводът е един футболист, който се появи на една тренировка на Панчарево. На загрявката той бъркаше почти всяка топка. Момчето се оправда, че е от пътуването и аз му казах, че просто не става за ЦСКА и да си търси място в друг отбор. А той е бил доведен от Калоян. Това е. За чужденец става дума. Имаше днес удар. По ръката ме удари. Аз се опитах да го успокоя. Синът ми не е правил никакви изявления. Няма никакви ножове.

Просто ме заплаши, че щял да ме срещне и да ми разпори корема с винкел и да ми извади червата. Щял съм да видя по време на мачовете какво щял да ме прави. Това съм описал. За първи път ми се случва такова нещо. Това е шокиращо за мен. И би трябвало да е шокиращо и за цялото общество. Виждате в какво състояние заварваме ЦСКА. А този клуб служеше за пример за подражание за работа на всички останали", заяви Екзекутора на Ливърпул.

Още от БГ Футбол

Виж всички