Цимбика: За Стойчо не ми трябва винкел, просто му потърсих отговорност (видео)

Цимбика: За Стойчо не ми трябва винкел, просто му потърсих отговорност (видео)

Бившият директор на стадион "Българска армия" Калоян Стоянов изказа своята гледна точка за скандала със старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, който се разрази миналата седмица. Тогава Младенов отиде в полицията и заяви, че е бил заплашван от Цимбика, който е бивш боксьор, с физическа саморазправа. Заплахите били, че щял да разпори корема му с винкел и да му изкара червата, а това станало пред отбора, след като Стоянов нахлул в съблекалнята. Стойчо смята също така, че причина за гнева е отпращането на футболист, който Цимбика е довел на проби в клуба.

"Радвам се, че имам възможност да изкажа мнението си. Докато бях в ареста, Стойчо и слугинажът му се възползваха от ситуацията да залеят медиите с глупости. Не съм слизал в съблекалнята. Думата "винкел" не съм я ползвал. Оставил съм си винкела навън, че да не задействам детекторите. За Стойчо ни винкел ми трябва, ни отварачка за консерви. Питах го какво мисли да прави с новото ръководство. Като фен потърсих отговорност на Стойчо и го питах защо ще взима толкова много пари. Това е най-тежкият момент за клуба, а той идва с огромните претенции - финансови и всякакви", обясни Стоянов.

Цимбика също така сподели, че "не вижда светлина в тунела за ЦСКА, на който е фен". Според него само се подписват договори, които ощетяват клуба, а и в бъдеще няма да има кой да ги плаща. Обявените като спасители на червения клуб до момента не са вкарали нито лев в клубната каса, а и фирмите им били под сериозен въпрос. Така че ситуацията в ЦСКА не е никак добра и след няколко месеца ще се повтори лятната криза.

"Заплатата на Стойчо е донесена в ЦСКА в запечатан плик. Защо се крие? Аз обаче знам какви са парите. Младенов ще взима 25 000 лева и още 4 транша на обща стойност 120 000 лева. Това било свободен трансфер, а? Нали идва да спасява ЦСКА, а слага воденични камъни на клуба".

Той атакува и вчерашното изявление на пресслужбата на клуба, че Стойчо се отказва от иска си за 150 хиляди евро, за които съди клуба. Младенов нямал никакво основание да подава съдебен иск по този случай, защото е бил уволнен дисциплинарно за неспазване на трудовата дисциплина. Синът на Младенов - Стойчо-младши, който е помощник на баща си, пък се разписвал за 8 хиляди лева заплата само за да носи конусите на тренировката, а в същото време треньорите в школата не са взимали заплати от осем месеца. Според него единствените пари, които скоро и реално могат да влязат в клуба, са тези от продажбите на Спас Делев и Александър Тонев.

Според Калоян Стоянов в договора на Стойчо Младенов има клауза, според която ще прибира пари при трансфери на състезатели извън клуба и го нарече "тежък конфликт на интереси". ЦСКА трябва да се поучи от собственика на Литекс Гриша Ганчев и да гони "максимални цели с минимални инвестиции".

Снимка: Емона Цончева/Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти