Лоран Тийе: Най-важният състезател на България е Цветан Соколов (ВИДЕО)

Лоран Тийе: Най-важният състезател на България е Цветан Соколов (ВИДЕО)
Франция е амбицирана да търси реванш срещу България за загубата в олимпийската квалификация по волейбол от миналата година. В това е убеден селекционерът на "петлите" Лоран Тийе, ден преди първия мач между двата тима от Световната лига.

Назначението на Тийе стана ясно малко след поражението в София, класирало България за Олимпиадата в Лондон. След 12 години на поста неговият предшественик Филип Блан се оттегли, а Франция започва нова ера в своето развитие. Подобно на футбола, и във волейбола причината отново са българите. 

"Много добре си спомням последния мач между двата отбора. Франция загуби и не успя да се класира за Олимпиадата. Това си беше истинска катастрофа за волейбола в страната. Затова има доста играчи в нашия отбор, които ще искат да получат своя реванш в предстоящите два мача", заяви Тийе пред пратеника на телевизия TV7 във Франция Петър Стоянов.

Френският специалист открои Цветан Соколов като най-опасния играч в българския лагер. "За мен най-важният ви състезател е Соколов. Гледал съм го често, защото живея близо до Кунео. Данаил Милушев игра под мое ръководство в Кан, когато спечелихме Купата и също е фантастичен играч. За наше щастие на този пост може да играе само един от тях двамата. Много харесвам и настоящия капитан на вашия тим Тодор Алексиев. Иначе тук много ценим един френски българин, ако можем да го наречем така – Тодор Скримов. Впечатлен съм и от центровете Виктор Йосифов и Николай Николов, но последният не е в групата", коментира Тийе.

Под негово ръководство Франция спечели 5 мача от предсезонната си подготовка над отбори като Италия и Германия.

Още от Волейбол

Виж всички