Мартин Божилов: Теди Салпаров е №1

Мартин Божилов: Теди Салпаров е №1
Либерото на националния отбор Мартин Божилов ще има тежката задача да замести титуляра на поста Теодор Салпаров, който лекува травма. Състезателят на Марек Юнион Ивкони заяви, че ще подходи отговорно към задачата си и е уверен в успехите на България в предстоящите мачове от Световната лига.

- Какви са очакванията ви за предстоящите мачове с Франция?
- Очаквам да излезем добре подготвени и да се представим добре. Излизаме срещу един много силен съперник, какъвто е Франция. Мисля, че ще покажем най-доброто от себе си и ще се завърнем по най-добрия начин.

- Как приемате отговорността на титулярен либеро, в отсъствието на Теодор Салпаров?
- Отговорността е много голяма. Все пак Салпаров е дългогодишен титуляр. Отдава ми се възможност да го заместя в тези важни мачове срещу Франция и ще дам най-доброто от себе си, за да се представя добре.

- Мислите ли, че можете да се утвърдите като титуляр и занапред?
- Аз ще продължа да тренирам постоянно и да давам максимума от себе си на тренировките, пък от там нататък, каквото прецени Плачи, това е. Но според мен Теди Салпаров си е номер 1 на този пост.

- Какво ви съветва треньорът по време на мач?
- По време на мач ме съветва да организирам добре посрещането, да не се притеснявам и че разчита на мен, защото знае, че когато не съм притеснен, мога да се представя много добре.

- Всички са с много големи очаквания към отбора след доброто представяне на олимпиадата. Какво е реалното ни ниво?
- Със сигурност отборът ни не е на това ниво, на което беше на олимпиадата. Там бяха Владо Николов, Ники Николов, Теодор Тодоров, много силни и стабилни играчи. Сега в момента и тримата ги няма. Имаме няколко нови играчи, няма да ни е лесно, но ще се борим, защото сега ни се отдава шанс на нас, които ще ги заместим, да се докажем. Вижда се, че от мач на мач играем все по-добре и по-добре и се надявам срещу Франция да се представим на още по-добро ниво от тези с Иран. 

- Кой е най-трудният съперник в тежката група за Световната лига?
- Групата ни е изключително трудна. Няма да ни е лесно срещу никой от противниците, имаме тежки гостувания на Франция, на САЩ, на Бразилия. Дори домакинствата на Аржентина и на Полша няма да са никак лесни, но ние ще гледаме да извлечем максимума от всеки мач.

- Домакинският мач срещу Аржентина бе избран за среща на кръга. Те ли са най-равностойният ни съперник в групата?
- Донякъде е така, но нека не забравяме, че за нас Аржентина е много неудобен съперник. Последните години не бяха положителни резултатите. Така че се надявам тук, в София, пред собствена публика да запишем две победи срещу тях.

"7 дни спорт"

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти